Afslanken en leefstijl

De Special Health Group helpt u met afvallen en detoxen via voedingsadviezen, biologische raw maaltijdvervangers, ondersteunende injecties, infusen en HCG kuur.

Afslanken en leefstijl

Afslanken is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Ook is het lastig om het behaalde streefgewicht te behouden.

Veertig procent van de Nederlanders heeft in lichte of in een ernstige mate last van overgewicht. Wie overgewicht heeft, loopt meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes mellitus), gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, enz.

Kwaliteit van leven in een gezond en prettig voelend lichaam is belangrijk, maar een gezond gewicht dient wel op een verantwoorde en haalbare manier te worden bereikt

Het is van groot belang hoe het voedingspatroon eruit ziet: wat, wanneer, hoe vaak en hoeveel eet u. Een dieet is in veel gevallen gedoemd om te falen, terwijl een permanent verandering van leefstijl vanuit goede gewoonten een aanzienlijk grotere kans van slagen heeft. Een dieet moet je volhouden, terwijl een levensstijl eenvoudiger is aan te passen. Dit levert merkbaar extra kracht en energie op.

Wij gaan we uit van het individu. We kijken naar hoe u leeft en eet, of u beweegt en naar uw fysieke mogelijkheden. De persoonlijke aanpak en de ondersteuning van de HCG kuur, voedingssupplementen, infusen of shakes zorgen ervoor dat u succesvol kunt afslanken.

HCG kuur

Oorsprong van de HCG kuur

De bedenker van de oorspronkelijke HCG kuur (1954) is de arts Albert T. W. Simeons. Hij ontwikkelde een voedingspatroon dat samen gaat met dagelijkse injecties van een lage dosis HCG. Voor een goed resultaat dient u deze kuur een aantal weken (4-6) te volgen.

De injecties zijn niet direct bedoeld om af te vallen, maar dienen puur als ondersteuning. Ze houden het hongergevoel weg tijdens deze HCG kuur. Ook zorgt het ervoor dat het lichaamsvet op een andere manier wordt verdeeld over het lichaam. Zowel cliënten als begeleiders geven aan dat “moeilijke” vet van de heupen, buik en dijen met de HCG kuur verdwijnt.  En dat is iets dat bij veel andere manieren van afvallen lastig is.

Een verklaring voor het succes van de HCG kuur is dat het zwangerschapshormoon van invloed is op het vrijmaken van vetten voor de verbanding. Tijdens de HCG kuur zorgt dit hormoon er dus voor dat er meer vetten vrijgemaakt worden voor verbanding waardoor het afslanken sneller gaat en er toch voldoende energie is om de grote hongergevoelens te onderdrukken. De combinatie met een relatief streng dieet is noodzakelijk voor een goed resultaat. Er kan met deze kuur tot 400 gram vet per dag verbrandt worden.

Detoxen

Met deze kuur ben je ook aan het vasten of detoxen: door de voeding aan te passen en extra stimulatie met een detoxkuur, vind er een reinigingsproces plaats. Hierdoor ontstaat verbranding van overtollige vetvoorraden, wat een positief effect heeft op een verbetering van de gezondheid en vaak een vermindering heeft van het (over)gewicht.

HCG kuur is een geneesmiddel

HCG is een geneesmiddel en mag daarom alleen gebruikt worden onder directe begeleiding van een arts. HCG kun je alleen legaal verkrijgen via een arts of apotheek.

Carnitine injectie

Carnitine ondersteunt de omzetting van vet in energie

Het percentage vet in ons lichaam wordt hoger naarmate we houder worden. Daarom is sport ook  op hogere leeftijd van belang om in vorm te blijven. Carnitine ondersteunt het lichaam om het vetpercentage te verlagen. Dit aminozuur wordt daarom ook wel een ‘fatburner’ (vetverbrander) genoemd. Een optimaal resultaat wordt verkregen door carnitine in te nemen en daarnaast te sporten. Deze combinatie leidt tot een verhoogde vetverbranding. Niet voor niets wordt carnitine suppletie ook vaak in sportscholen geadviseerd.

Vitamine injecties of infusen

Ook vitamine-B en zink zijn belangrijk voor de vetverbranding. Vitamine B is bij afvallen een grote hulp, omdat bijna alle vitaminen-B de lichaamseigen vetverbranding stimuleert. De B-vitaminen riboflavine (B2), niacine (B3), pantotheenzuur (B5), biotine (B7) en cobalamine (B12) zijn voor de controle van de stofwisseling verantwoordelijk en ze stimuleren de afbouw van lichaamsvet. Vitamine B2 werkt bijzonder snel bij de vetverbranding, omdat het eiwit, koolhydraten en vetten snel in energie omzet.

Vergelijkbaar is de rol van het sporenelement zink. Zink ondersteunt het lichaam bij de verwerking van vetten en koolhydraten en het is essentieel voor een goed functionerende eiwitstofwisseling. Alleen met voldoende inname van zink kunnen de aminozuren hun belangrijke taken in de vetstofwisseling vervullen.