Een bewuste keuze.

Lichamelijke ongemakken hoeven niet altijd via de reguliere geneeskunde te worden aangepakt. Vaak volstaat een alternatieve geneeswijze. Uiteraard moet je als patiënt zelf in de gaten houden wanneer een reguliere aanpak nodig is. Wij bij de Special Health Group adviseren u graag over de mogelijkheden en bespreken met u altijd de voor en tegens van een alternatieve behandeling of de combinatie met de reguliere zorg.

Complementaire gezondheidszorg, oftewel alternatieve geneeskunde, omvat onder meer homeopathie, acupunctuur, antroposofische gezondheidszorg, natuurgeneeskunde en manuele therapie. Deze wordt verleend door artsen en andere zorgverleners, naast reguliere zorg of in plaats daarvan.

Het beste uit twee werelden

Ieder jaar gebruiken meer dan 1,5 miljoen mensen in Nederland enige vorm van complementaire gezondheidszorg. Het gaat dan vooral om osteopathie, acupunctuur, homeopathische geneesmiddelen of natuurgeneeskunde. Voornaamste redenen voor het gebruik zijn ‘het vertrouwen in de integrale aanpak’, ‘goede verhalen over complementaire behandelwijzen gehoord’ en ‘de wens om een behandeling te krijgen vanuit een andere kijk op gezondheid’. Patiënten verwachten het ‘beste uit twee werelden’ te krijgen. “In tegenstelling tot vroeger zie je dat patiënten nu vanuit een positieve motivatie reguliere en complementaire behandelwijzen willen combineren. Tien jaar geleden gingen patiënten voornamelijk nog uit onvrede op zoek naar alternatieven in de niet reguliere geneeskunde. De westerse geneeskunde is erg goed in acute klachten zoals botbreuken of een hartstilstand. Bij chronische klachten vindt er vooral symptoombestrijding plaats en blijven mensen vaak jarenlang rondlopen met klachten waar hun behandelend arts ook geen antwoord op weet. In de alternatieve geneeswijze probeert men uit te vinden waar de klachten vandaan komen, wat daar aan te doen is en hoe het in de toekomst te vermijden is.

Elke mens en elke klacht is anders, daarom is het van belang goed te onderzoeken welke behandeling bij u past. U neemt hierin zelf uw verantwoordelijkheid en maakt hierin uw keuzes, wij helpen u bij het verzamelen van informatie en door gebruik te maken van aantoonbare resultaten en praktijkervaring, proberen wij u de beste adviezen te geven.

Wij staan voor u klaar

U begrijpt dat er tal van lichamelijke klachten zijn waar we u graag vanaf willen helpen om zodoende een betere manier van leven mogelijk te maken. Nu is het vanzelfsprekend niet haalbaar om alle ziektes en aandoeningen op onze website te omschrijven. Welke klacht of ziekte u ook heeft, schroom niet om ons te bellen voor een vrijblijvende intake. Vervolgens gaan wij samen met u op zoek naar de juiste informatie en behandeling. Op deze website staan een aantal onderwerpen die wij graag onder de aandacht brengen. Bezoek daarom regelmatig even onze site voor actuele informatie.

Ja, ik wil meer weten