Een bijzondere reis

Een ontdekkingsreis van en naar jezelf, voor iedereen tussen de 8 en 22 jaar!

Kinderen van 8 t/m 10 jaar

Stap in, gordel om en starten maar! Dit is het begin van een bijzondere reis. Een reis die begint bij jezelf en die eindigt bij jezelf. En onderweg blijf je ook bij jezelf, want deze reis gaat helemaal over JOU!

Wat is voor jou belangrijk? Wat vind jij leuk? Wat kun jij goed? Waar word jij blij van? En waar wil jij je juist liever niet mee bezighouden? Jouw reis door je eigen gedachten, je eigen gevoel, je eigen ervaringen en dromen. Een weekend vol plezier, veel doen en nieuwe vrienden ontmoeten!

Hoe verloopt het weekeinde?

We beginnen de reis op zaterdagochtend, met z’n allen. Dat wil zeggen: jij, je ouder(s)/verzorger(s), de trainers en assistenten. Daarna gaan alle ouders/verzorgers weg en gaan wij verder. We maken er een hele dag van en doen ook in de avond nieuwe belevenissen op. Je blijft slapen op de locatie zelf, in Limmen. Samen met een nieuw vriendje of vriendinnetje op een kamer. De volgende ochtend gaan we verder met onze reis. En voor je het weet, word je aan het eind van de middag weer opgehaald. Waarschijnlijk ben je dan al snel weer klaar voor een nieuwe avontuurlijke reis.

Leuk en leerzaam jezelf verder ontwikkelen, introductie:

Hallo jongens en meisjes,

Hebben jullie zin om 4 dagen lekker sportief, creatief en actief bezig te zijn en dingen te ondernemen met kids van je eigen leeftijd? En om te leren nog meer voor jezelf op te komen, datgene te doen en bereiken wat je graag wilt, je gevoelens nog makkelijker te uiten, je talenten nog beter te gebruiken en om makkelijker beslissingen te nemen.

Kortom, een aantal dagen waarin veel te ontdekken valt en je met plezier veel kunt beleven en leren! Lijkt dit je wat? Vraag dan gauw aan je ouders of je mee mag doen met onze 4-daagse Jeugdweek!

Jongeren van 11 – 14 jaar

Al een aantal jaren verzorgen wij in de vakantieperiodes jeugdweken voor kinderen van 11 t/m 14 jaar. Deze NLP Jeugdweek duurt vier dagen. Het programma is gebaseerd op de principes van NLP en systemische werken en lichaamswerk.
Op een speelse, creatieve, sportieve en plezierige wijze brengen we deze principes met de kinderen in de praktijk. Vooral veel doen dus. De ontwikkeling van zelfvertrouwen, zelfstandigheid, sociale intelligentie, het nemen van verantwoordelijkheid, het uiten van gevoelens en de ontwikkeling van creativiteit staan hierbij centraal. Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan het groeiproces van jongeren zodat ze in de maatschappij nog beter hun eigen plek in kunnen gaan nemen.

Er is naast de professionele begeleiding van de hoofdtrainers ook de begeleiding van voldoende assistenten. We gaan uit van één begeleider op vijf deelnemers. Respect en veiligheid zijn belangrijke sleutelwoorden tijdens deze dagen.

Jongeren van 15 – 22 jaar

Waarschijnlijk ken je het volgende wel: je wilt iets doen, maar tóch doe je het niet… Ergens houd je jezelf tegen: ‘wat zullen anderen wel niet van me denken?’, of ‘dat hoort toch niet?’ Ben jij ook zo’n kei in het bedenken van redenen zodat je iets kunt uitstellen of helemaal niet hoeft te doen? Of je neemt je iets voor en je stopt er veel energie in om het te laten slagen, en toch lukt het steeds maar niet? Het lijkt wel of je telkens weer tegen dezelfde belemmeringen aanloopt. Of je merkt dat je met de een juist heel goed kunt praten, terwijl het met een ander altijd maar over koetjes en kalfjes gaat of dat er helemaal geen contact mogelijk is?

De kracht van de vierdaagse NLP voor Jongeren is dat je helderheid ontwikkelt over wie je bent en kunt zijn, wat je voor jezelf wilt en welke mogelijkheden je in huis hebt om je doelen te realiseren. NLP stelt je in staat om te begrijpen wat je bezielt, hoe je denkt, hoe je voelt en hoe je vat krijgt op het dagelijks leven om je heen.

Wat komt er aan bod?

In deze training werken we met: de basisprincipes van NLP; wat is effectieve en minder effectieve communicatie?; hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?; hoe neem ik mijn eigen plek in? Ook vragen als: hoe kan ik ermee omgaan als ik even nergens zin in heb?; hoe vergroot ik mijn kansen tot succes?; hoe maak ik juiste keuzes? Naast veel inzicht in deze structuren zal deze training veel gereedschap geven om ook op een andere manier met gebeurtenissen en ervaringen om te kunnen gaan.

En we gaan ook nog andere dingen doen, waarbij je altijd zelf de keuze hebt om wel of niet mee te doen. (Wie is in zijn/haar leven niet al (te) veel verplicht dingen te doen die je liever niet wilde?!)

Met z’n allen zorgen we voor een leuk, verrassend, gevarieerd avondprogramma. Als groep zien we wel waar we belanden. Jij bepaalt altijd je eigen keus.

Hopelijk tot ziens op de training!

Tot slot, het gaat erom dat jij gemotiveerd bent voor deze training (en niet je vader of je moeder; zij mogen wel betalen!)