Over Ons

Bij de Special Health Group aan de Huizerweg 12 in Bussum kunt u terecht voor al uw vragen, gezondheidsproblemen of wensen omtrent uw gezondheid en uiterlijk. Wij zijn de kliniek waar u terecht kunt voor uw orthomoleculaire, natuurgeneeskundige en anti-aging behandelingen. Hierdoor is er een goede basis voor het samenstellen van een totaalplan. de Special Health Group heeft op de locatie Bussum gespecialiseerde artsen en therapeuten die in samenwerking met elkaar u de beste behandeling kunnen geven. Daarnaast werken wij samen met diverse specialisten (artsen en therapeuten) in binnen- en buitenland om u zo altijd het beste behandelplan te kunnen adviseren.

Wij krijgen in onze kliniek vaak patiënten met (chronische) gezondheidsklachten, zoals Lyme, artritis, vermoeidheidsklachten, kanker, auto-immuunziekten, voedingsproblemen, fibromyalgie, hart- en vaatziekten of hormonale stoornissen maar ook mensen die gezond ouder willen worden, denkende aan anti-aging of live-extension. De onderzoeken en specialismes die wij combineren zoals als infuustherapie, hormoonbegeleiding, pro-aching, en regeneresen / orgaantherapie, zijn er op gericht om ondersteuning te bieden bij deze klachten. De klachten blijken vaak een combinatie van symptomen. Voor ons is het dan ook van belang om te kijken naar de mens als geheel waarbij reguliere geneeskunde en inzichten uit de natuur en orthomoleculaire geneeskunde gecombineerd worden (complementaire zorg). Door uitgebreid onderzoek kan worden ontdekt welke disbalans eventueel in het lichaam aanwezig is en worden aangepakt. Denk hierbij aan bloed, DNA, urine en feces- onderzoeken.

Werkwijze

Wij streven er naar om met het intakegesprek van 55 minuten een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van uw klachten of wensen. Eventuele vragenlijsten worden met u doorgenomen. Wij kijken niet alleen naar de klacht, maar zo ook naar de oorzaak. Gedrag, levensstijl en voeding zijn hierbij belangrijke onderdelen. Aan de hand van de intake wordt er een behandelplan voor u opgemaakt. Indien nodig worden er vervolg onderzoeken aangevraagd of hebben wij overleg met onze samenwerkende specialisten.  Gedurende het zorgtraject houden wij intensief contact om zo te kunnen monitoren of alles naar wens verloopt. Doordat de kliniek van de Special Health Group een centraal aanspreekpunt is ontzorgen wij u, waardoor het overzichtelijk en verantwoord is om uw wensen uitvoerbaar te maken. Ook wanneer er sprake is van verschillende specialisaties, heeft u het gemak van één centraal aanspreekpunt voor al uw vragen.

Special Health Group heeft door de jaren heen mensen als u geholpen en ontzorgd. Het team in Bussum bestaat uit:

Debby Wijbrands, initiatiefnemer van de special Health Group.

“Zorg is mijn passie. De Special Health Group ben ik gestart met als doel een wegwijzer te worden voor iedereen met gezondheidsvragen.

We hebben bij ons in Bussum inmiddels een team van geweldige artsen en therapeuten, ieder met hun eigen gespecialiseerde behandelmethode.

Ik coördineer, begeleidt en ondersteun waar nodig.

Voor mij is het belangrijk om echt het verschil te kunnen maken in hoe iemand zich voelt. Zowel door de behandeling, als door de extra zorg en aandacht die wij hier kunnen geven.

Bij de Special Health Group ben ik het aanspreekpunt ,waar u met al uw vragen terecht kunt. Ook ben ik beschikbaar voor consulten en adviesgesprekken.”

Lida Bos , orthomoleculair en cosmetisch arts.

Lida maakt deel uit van de Special Health Group en werkt daar met veel plezier om met haar expertise op orthomoleculair en cosmetisch gebied klanten goed te adviseren in hun zoektocht naar gezondheid.

Lida; “Ik stimuleer mijn klanten graag de meest gezonde versie van henzelf te worden, door goed te beoordelen waar lichaam en geest behoefte aan hebben. Daar kunnen uiteenlopende behandelingen uit voortkomen: bijvoorbeeld een vitamine infuus om de weerstand te verhogen, magnesium om in drukke tijden beter te kunnen ontspannen, een pro-aging kuur om gezond en vitaal ouder te worden of een behandeling om de sporen van zware tijden in het gezicht te verminderen.”

Ebony Zaalman is Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut.

Haar specialisaties zijn onder andere BHVT (Bio-indentieke Hormoon Vervangende Therapie) en pro-aging.

Ebony: “ik behandel ook veel mensen met schildklierziekten en chronische vermoeidheid. De BHVT wordt door mij voornamelijk ingezet bij de behandeling van overgangsklachten, maar ook bij de pro-aging om mijn cliënten te ondersteunen bij het zo optimaal mogelijk ouder worden. Ik gebruik de term ‘pro-aging’, omdat wij het ouder worden niet tegen kunnen gaan, maar het zo kunnen doen dat we er op ons best uitzien en ons daarbij zo optimaal mogelijk bij voelen”.

Dirk van Lith is een arts die zich heeft gespecialiseerd in het gezonde leven door onder andere onderzoek te doen naar obesitas, schildklierproblemen en de menopauze.. Enkele jaren geleden heeft hij ervoor gekozen om het wat rustiger aan te gaan doen. Hij werkt nu als ondersteunend arts samen met Hormoon therapeut Ebony Zaalman en de Special Health Group.

Carolien Bensdorp is Health Coach en opgeleid aan The Institute for Integration Nutrition (IIN). Uitgangspunt van de oprichter van IIN, Joshua Rosenthal, is dat elk lichaam anders is en dat daarom ‘One person’s food another person’s poison’ is.

Carolien: “Mijn missie is om jou te helpen met het vinden van een gezonde leefstijl waar jij gelukkig van wordt. Iedereen kan een dieet op internet vinden en lezen wat het beste voor je is. Maar om dit uit te voeren is iets heel anders.

Ik focus me samen met jou op aspecten die bijdragen aan gezondheid en geluk. Hierbij komen voeding en koken aan bod maar ook sport en bewegen, rust en je carrière. We hebben het niet over ‘crash -diëten’ maar over een duurzame leefstijl die je leven zal verbeteren.”

Moniek de Zwaan is Food Coach en heeft bij de KNVB het project ‘Lekker stevige’ opgezet voor een gezond aanbod èn vraag in voetbalkantines in Nederland.

Moniek: “Het structureel aanpassen van een ingebakken voedings- en leefpatroon is zo’n uitdaging. Tijdens mijn leven in India heb ik de overstap gemaakt om mijn passie als inspirator voor gezonde voeding, professioneel uit te voeren.

Gezonde voeding betekent meer vitaliteit & productiviteit en daarmee een toename van de kwaliteit van leven, maar bovenal, is het o zo lekker!

Ik help je graag verder om het vanaf morgen ècht anders te  willen gaan doen met weekmenu’s, boodschappenlijsten en zelfs ,indien gewenst, een bezoek aan  de supermarkt. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken aan een duurzame verbetering van je voedings- en leefpatroon en die van je omgeving!”

Kris Oosting en Jean Chin  zijn Acupuncturist en fytotherapeut AKU Pijnkliniek

Kris: “Ieder persoon is zo uniek, zo ook onze behandeling:

Wij geven behandelingen met Chinese acupunctuur en Chinese fytotherapie voor een groot scala van klachten en ongemakken. Wij behandelen acute en chronische pijnklachten. Het behandelen van pijn is een specialisme van ons. Hiervoor gebruiken wij de bekende Tan Balance Method Acupuncture. Verder geven wij bijscholingen bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai aan acupuncturisten voor het effectief behandelen van pijn.”

Kris Oosting en Jean Chin reizen regelmatig af naar China om daar bij de universiteit van Jinan en Beijing en in het ziekenhuis van Jinan verdieping in de TCM (Traditional Chinese Medicine (Geneeskunde)) te ervaren. Immers, China is de bron.

Wij zijn er om u te begeleiden als u:

  • Gezond wilt blijven en preventief aan uzelf wilt werken;

  • Lichamelijke of psychische klachten heeft in welke vorm dan ook;

  • Vitaal en stralend door het leven wil gaan doormiddel van anti-aging (life extension).

Verzekering

Afhankelijk van hoe u verzekerd bent worden de behandelingen (deels) vergoed. Controleer voordat u de behandeling aangaat altijd bij uw zorgverzekeraar welke vergoeding u wel of niet krijgt. Voor de kosten van de behandeling verwijzen wij u naar onze tarievenlijst.