Preventie, de sleutel tot uw gezondheid.

Zelf optimaal invloed uitoefenen op de lengte en gezondheid van uw leven.

Ziek worden of een aandoening krijgen, kan iedereen overkomen. Door preventieve maatregelen te nemen, beschermt en bevordert u uw gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten, voldoende bewegen, tijd nemen om te ontspannen en niet roken.

Het doel van preventie is om te zorgen dat u gezond blijft. Daarbij heeft preventie tot doel om ziekten en complicaties van ziekten te voorkomen, of deze in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen.

Nu kunt u zich afvragen: ben ik gezond? Meestal vinden wij onszelf gezond tot het moment dat er klachten komen van geestelijk of lichamelijke aard. Kortom ons lichaam is niet meer in balans. Vaak gaan we dan pas actie ondernemen.

Maar wanneer neemt u de verantwoording voor uw eigen gezondheid? Zorgt u wel goed genoeg voor uw eigen lichaam en geest? Leeft u gezond? We worden steeds ouder, maar niet gezonder. De ‘nieuwe senior’ leeft zelfs ongezonder dan ouderen uit vorige generaties. Ongeveer een kwart van de vijfenvijftigplussers heeft obesitas.

Elke dag maken we keuzes die gevolgen hebben voor onze gezondheid. Het is nooit te laat om te beginnen aan een gezondere levensstijl. Begin vandaag nog, wacht niet tot morgen! Hoe eerder u begint, des te eerder verlaagt men de risico´s op kanker en hart- en vaatziekten. Over het algemeen hebben mensen behoorlijk veel invloed op hun eigen levensverwachting.

Veel aandoeningen en ziektes zijn een gevolg van de keuzes die u zelf maakt in het leven. Daarmee zeggen we niet dat u niet meer ziek kunt worden, want ook erfelijkheid en woonomgeving zijn bijvoorbeeld een grote factor voor de gezondheid.

Door een gezonde leefstijl is het risico op sterfte aan verschillende ziekten naar beneden te brengen met maar liefst 34 procent! Dit blijkt uit een onderzoek naar voeding en leefstijl van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Er is gekeken naar lichaamsgewicht, ontspanning, stress, lichaamsbeweging, voeding en voldoende nachtrust. Als deze elementen op een verantwoorde manier worden toegepast, dragen ze bij om op een gezonde manier ouder te worden.

Het is belangrijk om te weten op welke gebieden u meer risico loop en hoe dit kan worden vermeden of verbeterd. Om een lager risico te lopen voor het krijgen van kanker, diabetes, hart- en vaatziekten of nierschade is het goed u regelmatig te laten controleren. U kunt dan adviezen krijgen over zelfonderzoek op het gebied van knobbels, bobbels, plekjes die niet op of in het lichaam thuis horen, over gezonder leven of zo nodig bepaalde medicijnen. Hierdoor wordt de kans kleiner om deze aandoeningen te krijgen of te verergeren.

U kunt een preventief onderzoek vergelijken met een APK (algemeen periodieke keuring) voor uw auto, dat doet u ook jaarlijks. Neem ook de moeite om op de hoogte te blijven van de status van uw gezondheid. Neem gerust contact op met de Special Health Group. Wij maken graag een afspraak om te bespreken welke preventieve onderzoeken en mogelijkheden er voor u zijn, die passen bij uw wensen en levensstijl.